Orienteringskurs

Rom byggdes inte på en dag, och att bli mästare på att orientera tar sin tid. Ingen kan förvänta sig att man enbart ska kunna ta på sig ytterkläderna, greppa tag i en orienteringskarta och plötsligt bli ett proffs. Lyckligtvis nog finns det orienteringskurser för de som är intresserade av denne roliga och spännande utomhusaktivitet. Genom att ta en titt på orientering.se märker man snart att det finns ett flertal olika val för de som vill köra igång med orientering.

Först av allt har vi naturpasset, som finns på över 400 platser i Sverige och går ut på att man själv – eller med en vän – får en karta, tar sig till närmaste naturpass och börjar orientera. Var dessa naturpass finns kan man läsa mer om på orientering.se. Om man

inte är säker på hur allting går till när det kommer till orientering finns det ett flertal orienteringsklubbar som håller i kurser för vuxna nybörjare.

Utöver detta finns det olika tävlingar som hålls runtom i Sverige, där man kan kämpa mot andra för att ta sig till alla kontroller först. Allt som behövs är en karta och kompass i handen, de rätta kläderna och målmedvetenheten att klara av orienteringen så snabbt som möjligt. Orienteringsförbundet har en hemsida där man kan finna en stor mängd information kring olika orienteringskurser, tävlingar, aktiviteter, orienteringsskytte och annat skoj.