Om oss

Det här är en återskapad sida vars syfte är att förse läsarna med information kring orientering. En sådan rolig aktivitet är värd att tala om, och orientering är inte alltid så lätt som man kanske tror. Med risk för att se det som en vanlig promenad är det viktigt att poängtera hur skicklighet och kunskap kring kartläsning, GPS-avläsning och ett gott lokalsinne är av yttersta vikt för att klara av orienteringen galant. Med de fakta som vi på denne sida ger kring vad orientering är, hur man avläser en orienteringskarta, vilka orienteringsmärken som finns att hitta samt mycket mer hoppas vi på att kunna informera dig till den grad då du känner dig helt säker när du är ute och orienterar.

Utöver navigering genom kompass, GPS och karta ska vi även tala lite lätt om de lämpliga kläderna som man bör bära när man orienterar. Självfallet beror det på vilken terräng man ska ta sig fram i, men det som alla orienteringar har gemensamt är att de sker utomhus. Kläder för väder och riktigt ordentliga skor är därför extremt viktigt.

Dessutom ska vi tala lite om hur orientering ser ut i skolan. På de flesta skolor nuförtiden kan man räkna med att eleverna minst en gång ger sig ut på orientering med klassen. De kan antingen ge sig iväg till en skog eller helt enkelt utföra orienteringen på skolgården om denne är stor nog. Hur det här går till och mycket mer kommer vi att gå igenom på den här sidan för att förhoppningsvis ge dig all den information som du eftersöker kring orientering.